Modafen, “Yöresel Yemek Günleri” ile öğrencilerimizi farklı bir etkinlikle daha buluşturuyor. Bu aydan itibaren her ayın belli bir gününde kahvaltı, öğle yemeği ve ara öğün menülerinde yöresel lezzetler yer alacak. Bu sayede öğrencilerimiz hem birçok yöremizin kültürünü tanıyacak hem de farklı besinler tadarak yemek yeme alışkanlıklarını geliştirecekler.
Yedi coğrafi bölgeye sahip ülkemizin, her bölgesinde kendine has coğrafi ve sosyokültürel özellikler mevcut. Bu farklı özellikler, her yörenin yaşam ve beslenme şekillerini de etkilemiştir. Modafen olarak öğrencilerimize farklı kültürleri tanıtmayı, kendi yörelerini bir gün de olsa yaşamayı ve en önemlisi onları diğer bölgelerde yetişen farklı besinlerle buluşturarak yeme alışkanlıklarını çeşitlendirmeyi ve gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.
“Yöresel Yemek Günleri”nin ilki Karadeniz Bölgesi ile başladı. Kahvaltıda mıhlama, öğle yemeğinde karalahana çorbası, fırında hamsi, dible (fasulyeli pilav) ve baklava, ara öğünde ise laz böreği yiyen öğrencilerimiz, Karadeniz kültürünü tanıma ve yöresel lezzetlerini tatma keyfini yaşadılar.
Önümüzdeki ay başka bir yörede buluşmak üzere…
2025-26 Eğitim Öğretim Yılı başvurularınızı Modafen Kampüs alanına gelmeden yapmanız için Modafen Kayıt Birimi olarak yanınızdayız.
Modafen’e kayıt sürecinin ilk adımı olan online tanışma randevusu talepleriniz için; 0216 641 57 83 numaralı telefondan bize ulaşabilir veya formu doldurabilirsiniz.