Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz Modafen ailesi yurt dışı turunun bu yılki durağı İtalya ve Güney Fransa oldu. 30 Nisan sabahı Torino’ya uçuşun ardından Avrupa turu tüm hızıyla başladı.
Palazzo Carignano, Palazzo Reale, Palazzo Madama’yı gördükten sonra turumuza St. John Katedrali, Superga Kalesi, Rivoli Kalesi, Tarihi Roma Kalesi, otomobil ve sinema müze binaları ile devam ettik. Hep birlikte yediğimiz öğle yemeğinin ardından ismini müzik festivalleriyle dünyaya duyurmuş, son padişah Sultan Vahdettin’in sürgündeyken ikamet ettiği yer olarak bilinen San Remo’da kısa bir mola verdik. Muhteşem manzaralardan sonra akşam yemeğimizi yiyerek Nice şehrine tatlı bir yorgunlukla vardık ve Nice sahilinde bulunan otelimize yerleştik.
İkinci günde muhteşem yerler görecek olmanın heyecanı ile hızlıca kahvaltımızı edip bugünkü ilk durağımız Eze’ye geldik. Burada parfümlerin nasıl yapıldığını öğrenip parfüm alışverişimizi de yaptıktan sonra Monaco Prensliği’ne geldik. Kayaların içlerine oyulmuş yürüyen merdivenler ve asansörler ile yukarı çıktık. Tepe üzerinde inşa edilmiş saray bölgesine geçtik ve burada Fransız okyanus uzmanı, deniz subayı ve ünlü sinema yönetmeni Jacques Yves Cousteau kurduğu Albert I Deniz Müzesi, Kraliyet bahçeleri, Suç Adliye Binası, Monaco Prensesi Grace Kelly’in mezarının da bulunduğu Monaco Katedralini gördük. Birlikte yediğimiz öğle yemeğinin ardından Menton’da bir mola verip bit pazarını gezdik. Bir sonraki durağımız ise Monte Carlo idi. Café de Paris’de yemeğimizi yerken bir yandan da Formula 1 Monaco Grand Prix’ye katılan o muhteşem arabaları seyrettik.
Üçüncü günümüzde ise rüya gibi bir kasaba olan St. Paul de Vence’a vardık. Kayalar üzerinde hâkim bir tepede bulunan bu antik kent birçok yazar, şair, ressam ve sanatçıya ev sahipliği yapmış. Daracık tarihi sokakları, meşhur sanat galerileri, çiçekler ve çeşmeler ile bezenmiş evleri, küçük mağazaları ve hediyelik eşya satan dükkânları ile bu şirin kasabada dolaşırken kendimizi orta çağda hissettik. Bu sefer de Saint Tropez için yola çıktık. Saint Tropez yolu üzerinde ünlü Fransız mimar Francois Spoerry’in Venedik kanallarını düşünerek planladığı, deniz kenarında kanalların açılması ile oluşturulmuş bir sahil kasabası olan Port Grimaud’yu ziyaret ettik ve ardından Saint Tropez’e vardık. Brigitte Bardot’un 1950’lerde Saint Tropez sahillerinde pozlar vermesi ile ünlenmeye başlayan bu küçük Fransız sahil kasabasındaki evleri ve yatları gördükten sonra akşam yemeğimiz için tekrar Nice’e döndük.
Dördüncü gün gelmişti bile. İlk durağımız adını film festivali ile dünyaya duyurmuş Cannes idi. Büyülenmiş bir şekilde Festivaller Sarayı, Croisette, liman bölgesi, belediye binası ve Cannes Kalesi’ni gördük. La Croisette’in üzerindeki lüks mağazaları dolaştıktan sonra Nice’e dönerek Promenade des Anglais Caddesi, Belle Epoque, Jane Medicine Bulvarı, Massena Meydanı, Nice Limanı ve Rus Gotik mimarisinin Fransa’daki güzel örneklerinden Rus Ortodoks Kilisesi, Garibaldi Meydanı, Cours Saleya Çiçek Pazarını gezdik.
Son günümüzün sabahında daha da erken kalktık ama enerjimizden hiçbir şey kaybetmemiştik. Bavullarımızı otobüse yerleştirdikten sonra Genova şehrine hareket ettik. Dünyanın en ünlü cruise gemilerinin başlıca duraklarından olan Genova Liman Bölgesi, Roman Polanski’nin Korsanlar filmine set olmuş Neptune Kalyonu, Porto Antico, Palazzi Dei Rolli (Rolli Sarayı), Le Strada Nuove, Genova Katedrali, 13. yüzyılda Venedikli kaptan ve kâşif Marco Polo’nun hapse atıldığı Palazzo di San Giorgio, Palazzo Borsa, düklerin sarayı Palazzo Ducale görüldükten sonra güzel anılarla İstanbul’a doğru uçuşa geçtik.
2025-26 Eğitim Öğretim Yılı başvurularınızı Modafen Kampüs alanına gelmeden yapmanız için Modafen Kayıt Birimi olarak yanınızdayız.
Modafen’e kayıt sürecinin ilk adımı olan online tanışma randevusu talepleriniz için; 0216 641 57 83 numaralı telefondan bize ulaşabilir veya formu doldurabilirsiniz.